Kalıcı Olarak Makyaj Yapabilmek Mümkün mü?

her-yuz-sekline-gore-makyaj-teknikleri-guzellik-sanatini-kesfedin.jpg

Kadınların hem makyaj ürünlerine hem de kuaförlerinde makyaj işlemlerine oldukça yüksek miktarlarda para ödemeleri ve bunun yanı sıra sürekli temizlemek ile uğraşmaları gibi pek çok nedenden dolayı kalıcı makyaj yöntemlerine bir eğilimde bulunduklarını görebiliyoruz. Hem daha ekonomik olması hem de bir noktada zamandan tasarruf ettiriyor olması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor.

Peki ama kalıcı makyaj tam olarak nedir? Nasıl uygulanmalıdır? Uygulandıktan ne kadar süre içinde geçer ve el yordamıyla temizlemek mümkün müdür? Bu yazımızda bu konuya değiniyoruz. Özellikle de kalıcı makyaj yapmak isteyenlerin ev şartlarında da ne gibi etmenlere dikkat etmeleri gerektiğinden bahsediyoruz. Bununla beraber aynı zamanda da kalıcı makyajın cilt üzerinde olumsuz bir etkisi olup olmadığından da bahsediyoruz.

Kadınlar İçin Kalıcı Makyajın Sırları Neler?

Kadınların yaptıkları kalıcı makyajın gerçekten olumlu sonuçlanabilmesi ve başarılı olması için belli başlı adımları başarı ile tamamlamış olmak gerekiyor. Öncelikle makyajın yapılacağı kısmın nemlendirilmesi gerekiyor. Daha sonra ise sabitleyici kullanarak makyaj malzemelerinin o bölmede kalması gerekiyor. Sonraki adımda kızarıklardan kurtulmalısınız. Bir sonra ise kalıcılık oranı diğerlerine kıyasla daha yüksek olan bir fondöten kullanarak bu bölgede makyajın kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Bütün bu işlemler esnasında kullanılması gereken tüm malzemelerin elbette kalıcı özellikte olması gerekiyor. Herhangi bir su değmesi vb. Gibi durumlarda bozulmayan makyaj malzemeleri ise sadece özel temizleme jelleri ile giderilebiliyor.

Kalıcı Makyaj Yapmak Cilde Zarar Verir mi?

Normal makyaj yapmanın bile cilde olan pek çok zararı olduğu bu dönemde kalıcı makyajın da elbette belli başlı zararları bulunuyor. Gözenekleri açan kalıcı makyaj aynı zamanda uzun vadede kırışıklı oluşmasının önünü açıyor. Bununla beraber makyaj ürünlerinin ciltte çok uzun süre kalmasından dolayı deri nefes alamıyor ve çeşitli cilt bozukluklarının ortaya çıkmasına yol açılmış oluyor.

Exit mobile version