Limon soslu tavuk tarifi, sağlıklı ve lezzet dolu bir yemek deneyimi sunuyor. Limonun ferahlatıcı aromasıyla marine edilmiş tavuk göğüsleri, hem hafif hem de damak çatlatan bir lezzet vaat ediyor. Bu özel tarif, yoğun bir günün ardından hızlıca hazırlayabileceğiniz, aynı zamanda misafirlerinizi de etkileyebilecek bir seçenek olabilir. Keskin ve tatmin edici lezzetleri bir araya getiren bu yemeği, sağlık ve lezzeti bir arada sunmak isteyen herkes için ideal.

Lezzetli ve sağlıklı bir öğün geçirmek ister misiniz? Ferahlatıcı bu tavuk yemeğini deneyebilirsiniz.Malzemeler:

Polenin Faydaları Nelerdir? Arı Poleni Nasıl Tüketilir? Polenin Faydaları Nelerdir? Arı Poleni Nasıl Tüketilir?
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet kemiksiz, derisi soyulmuş tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber

Sos İçin:

  • 1 diş sarımsak
  • ¼ tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı maydanoz
  • 1/3 su bardağı taze nane
  • 1/4 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 limonun suyu ve kabuğu
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı 230 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  2. Fırın ısısına dayanıklı büyük bir tava alın ve zeytinyağı ile yağlayın.
  3. Tavuk göğüslerinin bir tarafını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve tavaya dizin. Diğer tarafını da baharatlayıp çevirin.
  4. Tavuğu fırına alın ve 6-8 dakika pişirin.
  5. Tavayı fırından çıkarın ve tavukları dilimlemeden önce bir kesme tahtası üzerinde 5 dakika dinlendirin.
  6. Limon sos için sarımsağı tuzla ezin. Maydanoz, nane, karabiber, limon kabuğu ve suyunu blender'dan geçirin. Zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.
  7. Tabağa biraz sos koyun, üzerine tavuk göğsünü yerleştirin ve tekrar sos gezdirin. Afiyet olsun!